joi, 26 noiembrie 2020

Nokia 6162M - Made in USA

Nokia a lansat un telefon foarte frumos, 6110 care venea cu o culoare superba (cameleon) care atragea privirile insa nu totul era despre design. Nokia 6110 avea si infrarosu, avea si un meniu putin mai modernizat decat al fratelui sau mai mare, Nokia 5110. Pentru piata americana, Nokia lansa modelul 6162M, cu clapeta.
Nu pot spune decat ca ma bucura de fiecare data cand gasesc telefoane care in mod uzual pentru piata Europeana erau comune, insa, americanii aveau parte de ceva putin mai diferit decat standardul. Poate ca nu este intamplator, dar tot ceea ce ajunge pe piata Americana, in general e putin mai bun, mai calitativ, fata de ce ajunge in general in tarile din Sud-Est-ul Europei, spre exemplu.
Desi la baza este clar un Nokia 6110, Nokia 6162M nu venea in aceeasi culoare pe care 6110 o purta cu atata mandrie. Chiar si tastele erau diferite, putin. Butonul Power avea chiar PWR scris pe el, in loc de clasicul buton de pornire, probabil ca utilizatorul sa fie convins 100% de functionalitatea butonului.
Pe de alta parte, telefonul era NMT, ceea ce arata ca era facut in special pentru anumite tari care aveau aceasta retea inca activa la momentul anului 1998. Ca si diferenta intre Nokia 6110 si 6162M, era acest "System" in meniul telefonului care avea posibilitatea de cautare si selectare a retelei pe care utilizatorul o dorea.
Insa rezultatul in ziua de astazi este nul, mai ales ca nu locuiesc in America.
Telefonul este interesant de avut in colectie, pentru simplul fapt ca Nokia a decis schimbarea aspectului lui Nokia 6110 si a adauga o clapa telefonului, pentru a il face si pe gustul celor care aveau dorinta de a utiliza un telefon cu clapa. Altfel, telefonul avea, ca si in cazul lui 6110 infrarosu.
Acelasi port de incarcare....
Insa fara butoanele de volum....
In concluzie, un telefon interesant insa fara o foarte mare logica pentru care Nokia nu a adaptat Nokia 6110 la retelele NMT. Dar asta a fost decizia, pentru mine este foarte bine sa fi gasit un astfel de device complet functional si intr-o stare ireprosabila, pentru varsta pe care o are.

















 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu