vineri, 10 septembrie 2021

Iphone 4s

Iphone 4s a aparut exact acum 10 ani. Un telefon care avea sa aduca companiei Apple un renume din ce in ce mai vibrant in lumea telefoanelor mobile smart. Nu diferea mult fata de iPhone 4 insa viteza de procesare era dubla, era mult mai stabil si in mod evident mult mai rapid decat predecesorul sau. Pe de alta parte, astazi in ziua de astazi un telefon atat de mic ar fi un motiv de indoiala asupra functionalitatii sale cu aplicatiile moderne. Insa nu este chiar asa. iPhone 4s este inca capabil sa ruleze aplicatii ca oricare alt telefon modern, desi la 10 ani distanta de momentul lansarii, cand Apple nu mai ofera suport pentru aceste device-uri. Va voi detalia cum puteti obtine dintr-un telefon vechi precum iPhone 4s un telefon actual, de buget.
Da, cu totii stim ca 4s a aparut in 2 culori, alb/negru, culori in general acoperite cu folii, carcase, etc. Dar, telefonul era facut din metal si geam. Deci era destul de fragil daca era scapat, geamul era usor de spart, de aceea atunci cand am avut si eu modelul prezentat, cautam cele mai durabile accesorii. Nu de alta, dar pretul la care a aparut in Romania era cel putin prohibitiv.

Dar nu asta era cea mai mare problema a lui iPhone 4s. La momentul aparitiei in Romania majoritatea terminalelor pe care le puteai lua de pe piata libera erau codate pe AT&T sau alte retele. Pentru deblocarea acestora (care erau mai ieftine decat la liber sau la abonament) erau disponibile mai multe variante. Prima din ele era un adaptor sim care se insera in telefon in sim-tray-ul aparatului alaturi de sim-ul dorit. Apoi urma o serie intreaga de hacking pentru a debloca aparatul. Probabil v-ati prins, era o metoda barbara dar sigura ca telefonul iti va putea functiona si ca GSM nu numai ca aparat pe care il purtai in buzunar fara semnal.
A doua varianta era asteptarea unui patch sau update la un anumit patch pe care il puteai instala cu ajutorul unui alt program. Desi am incercat toate variantele momentului, nu mi le mai aduc aminte exact pas cu pas insa stiu ca si atunci si acum mi se pareau adevarate operatiuni de hacking pentru a obtine ce e mai bun din telefonul tau, iPhone 4s.
Iphone 4s nu era numai despre cum se decoda sau cum nu se decoda ci si despre stil, despre comfortul unui telefon elegant. Daca stau sa ma gandesc, anii de glorie ai lui Apple au fost acestia in care lumea era doritoare sa accepte orice terminal Apple arunca catre ei pentru ca nu aveau o concurenta prea serioasa. Da, stiu, multi vor spune ca Samsung a fost si va ramane peste Apple si nu tin cu nicio parte in definitiv. Colectionand telefoane mobile de la toate brandurile iPhone in schimb a fost mereu un telefon stabil si sigur. Pe de alta parte Samsung a avut mereu "costumizarea" pe care toata lumea o aprecia si o apreciaza si azi.
Si spuneam mai devreme ca Apple a cunoscut gloria atunci mai bine decat oricand. Cine isi aduce aminte ca la fiecare lansare de iPhone din acea perioada clientii se strangeau cu o zi inainte de lansarea oficiala din magazine? Evident in America. In Romania ajungea la un pret oricum mult prea piperat sa iti mai permiti si un cort in care sa stai sa astepti lansarea.
Acum spuneam mai sus ca iPhone 4s se poate folosi astazi ca un telefon smart (inca). Si fara sa ii facem alte trucuri, o sa va arat cum puteti face si voi. Mergeti la App Store. 
                                                                        Apoi Updates
                                                                            Purchased
                                                                           My purchases

                        De exemplu am cautat Whatsapp, un program pe care il folosesc zilnic. Apasati butonul din dreapta aplicatiei si aceasta va fi instalata cu ultima versiune compatibila cu softul telefonului. 
Bineinteles, orice alta aplicatie am downloadat din istoricul meu de downloaduri a functionat fara nicio problema. As putea considera ca iPhone 4s este mai compatibil cu aplicatiile downloadate decat ultimele modele de Huawei. 
Zic acest lucru deoarece magazinul Play de pe Huawei a disparut conform ultimelor restrictii emise de americani pentru gigantul chinez. Insa poate aceste lucruri se vor schimba pe viitor. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu