duminică, 14 noiembrie 2021

Blackberry Classic

Ce poate fi mai classic decat un device care se autointituleaza Classic? Blackberry pare ca au epuizat toate cuvintele si cifrele din combinatiile lor. Passport, Z10, Q10, Z30, etc. Degeaba, Classic parea sa fie inca o solutie la pastrarea unui numar marginal de clienti care sa se bucure de aceste device-uri, care, pentru mine au fost si vor raman...clasice.
Lansat in anul 2014, Blackberry Classic rula acelasi sistem de operare fantastic de slab si de neinteresant, BB10. Os 10 era o alternativa amuzanta a unui sistem de operare care, desi isi cunoscuse notorietatea, era timpul sa iasa de pe scena fie in plina glorie fie in agonie. 
Cred ca fiecare stie in care din situatii OS 10 si Blackberry a iesit de pe scena sau o va face, din 2022. Pana acum au fost rumori ca OS si Blackberry va taia functionalitatea device-urilor lor insa pana acum nu au facut-o la modul serios. Acum, au anuntat ca in 4 Ianuarie 2022 se vor inchide intr-un final nu prea dorit de multi dar anticipat de toti, toate solutiile de comunicare pe dispozitivele Blackberry. Asta inseamna ca niciun fel de suport nu va mai exista in ceea ce priveste gigantul si clasicul Blackberry din 5 Ianuarie 2022. Aici stirea:

https://www.blackberry.com/us/en/support/devices/end-of-life



 Dar hai sa discutam putin despre Blackberry Classic ca si device. Ce mi-a placut este in mod evident si socant tastatura si ecranul. Ambele suficient de mari cat sa-ti aduca aminte de perioada de glorie a lui Blackberry. Daca imi aduc aminte cu placere ceva este Blackberry 9000. Am avut si alte Blackberry-uri inainte de 9000 insa acesta a fost culmea realizarii celor de la BB, pentru mine, evident. 

Ultra actual, mega inteligent si cu husa activa pe care o detinea, eram absolut incantat sa folosesc dispozitivul acela. Cam acelasi lucru il simteam si pentru Classic. De data aceasta, hardware-ul era pe cale sa ma pacaleasca ca detin un ultra smartphone in mana insa odata ce aveam nevoie de orice lucru sa il fac pe Classic, era aproape imposibil. Da, puteai vorbi, trimite sms-uri, eventual chiar e-mailuri daca te simteai curajos insa cam acolo se opreau lucrurile interesante. 
Si cum nu traim intr-o lume in continua miscare, consider ca Blackberry a luat o decizie inteleapta prin a opri suportul oferit pentru aceste device-uri care sunt in definitiv aproape moarte, daca nu inca, sigur in cel mai scurt timp ar fi fost.
Asa ca, dat fiind decizia finala Blackberry, voi incerca sa va furnizez in continuare review-uri pe subiectul BB insa nu cunosc care va fi functionalitatea device-urilor dupa 4 Ianuarie 2022.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu