joi, 25 ianuarie 2024

Nokia 7280

Da, este poate unul din cele mai ravnite telefoane ale momentului si ai ultimilor 10 ani, cel putin. Este unul din cele mai bine pastrate exemplare de 7280 pe care le-am gasit si este unul din cele mai putin practice telefoane ale tuturor timpurilor. De ce? Pai este simplu. Nu are taste. 

Nu are nevoie de nicio prezentare, nu are nevoie de nicio adaugare in plus la cele spuse: telefonul este o bijuterie a tehnologiei. Inglobeaza ecran, camera VGA si un stil aparte, toate intr-un telefon aparut in 2004

Pachetul original continea, spre bucuria tuturor detinatorilor: 
- Telefonul
- Incarcatorul
- Un instrument ascutit de scos sim-tray-ul
- Un CD de instalare 
- Carticelele
- O husa
Telefonul pe care l-am gasit eu nu detine husa, una din cele mai interesante si una din cele mai frumoase piese ale pachetului. Insa aceasta inca se poate gasi si la liber, in conditii bune in continuare. 



Incarcatorul are posibilitatea sa ascunda firul in spatele cauciucului. Un element foarte interesant daca stam sa ne gandim, pentru orice telefon, atat vechi cat si nou. Imi place ideea de a fi mai compact si mai putine cabluri in jurul device-urilor mobile, deci Nokia a facut un lucru bun cu aceasta optiune. 
Acum sa vorbim despre telefon. Este mic si se face mai mare, culiseaza pe o sina invizibila pentru ochiul uman, are si rol de a proteja camera cand aceasta nu este folosita. Si da, e o camera VGA insa telenul nu a fost creat sa fie un aparat foto portabil ci mai mult in scop de fashion item. 
Si daca vorbim de fashion, nu pot sa nu mentionez label-ul Nokia care pur si simplu este inserat in caroseria telefonului, ca un Tag de haine. 
Designul a fost incercat in toate colturile pe Nokia 7280, facandu-ul un subiect de mare interes la vremea lui, in special pentru doamne si domnisoare. In zilele noastre nu cred ca acesta ar avea mai multe sanse sa fie vandut dat fiindca gender identity-ul a devenit un lucru la moda, raspandindu-se astfel judecata aspra a unora catre barbatii care ar putea "purta" un telefon ca acesta. 
Mai este un aspect de mentionat la 7280. Ecranul. De fapt oglinda-ecran. Pt ca atunci cand telefonul era stins, acesta functiona ca o oglinda. Ba mai mult, imi aduc aminte persoane care se verificau in acesta pentru a vedea daca sunt aranjate. Deci, banuiesc ca exista o logica pentru care Nokia a decis sa includa si aceasta idee. 
Obiectul ascutit, sa-i zicem cheie, ca nu poate fi "cheita". Aceasta functioneaza de asemena poate pentru alte modele insa pentru mine a fost prima data cand am descoperit asa ceva. 
Pachetul modelului 7280 pe care l-am descoperit asa se prezinta. 
Daca ar fi sa fac o comparatie, B&O s-au inspirat de la Nokia 7280 cu modelul Serenata, care i-a imprumutat din functiile rotii lui 7280. E adevarat ca este cu totul si cu totul alt telefon cu alte functii dar nu pot sa nu sesizez asemanarea. 
Si in final, va multumesc pentru atentia acordata acestui articol. 







 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu